Dekoratør/Visual Merchandiser
Er du kreativ og drømmer du om at arbejde med indretning og dekoration af butiksarealer for at fremhæve butikkens særlige profil? Så er uddannelsen til dekoratør/Visual Merchandiser lige noget for dig.
Du skal være god til at samarbejde og kommunikere, være kreativ, have sans for stil og farver. Derudover er det en fordel, at du er god til praktisk arbejde og kan løse forskellige handy-opgaver.
Jobmuligheder
Som dekoratør kan du blive ansat hos større eller mindre virksomheder i detailbranchen eller hos andre kreative erhverv som fx reklamevirksomheder, grafiske virksomheder og stormagasiner.
Du skal være forberedt på, at arbejdet kan foregå uden for butikkens åbningstider.
Mange dekoratører arbejder som selvstændige.
Arbejdsopgaver
Som dekoratør fremstiller og opstiller du dekorationer og arrangerer udstillinger, der kan gøre forretningen mere indbydende og dermed fremme salget i butikken.
Fakta
Studiestart
20. januar 2025 (grundforløb 2)
11. august 2025 (grundforløb 1 og 2)
Adgangskrav
Du skal have bestået en af disse uddannelser:
- EUD Business med retningen detail eller handel
- EUX Business med retningen detail, handel eller kontor
- HHX
- STX, HF, HTX + 5 ugers EUD Business for studenter med retningen detail eller handel.
Varighed
Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.
Økonomi
SU og elevløn
Tilmeld
Tilmeldingsfrist
Indtil studiestart
Læreplads/hovedforløb
Hovedforløbet varer to år, hvor du arbejder i din oplæringsvirksomhed og er på 11-15 ugers skoleforløb.
Skoleophold
På skoleforløbene lærer du blandt andet om salg og visuel varepræsentation og visuel kommunikation. Du har sammen med din virksomhed mulighed for at vælge valgfag på op til fire uger. Det kan fx være dekorationsfag, økonomi eller butiksopbygning.
Fagprøve
Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.
Elevløn
Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.
Åbent hus
23. januar 2025 kl. 19.00 - 20.00
Strandpromenaden 4C, Horsens
Vi glæder os til at vise vores skole frem, og vores elever, lærere, vejledere og ledere er klar til svare på dine spørgsmål.
Tal med nuværende elever om deres uddannelse og hvordan det er at gå på skolen - og spørg vores studievejledere om fx lærepladser, fagligt niveau og fremtidsmuligheder.
Vi ses!