4. februar 2019
HTX'ere lærer om ølbrygning i fritiden
Fem vintereftermiddage gik en gruppe HTX-elever ikke hjem fra skole, når deres kammerater gjorde det. De gik i stedet til frivillig MakerSpace-undervisning i laboratoriet, hvor de lærte at brygge øl.
En af dem er 3. g´eren Magnus Hesseldal Nielsen, som i flere år har interesseret sig for specialøl. Nu har han lært, hvordan han kan brygge sin egen øl, og teorien bag det bedste skum, mængden af bobler, farven og smagen.
Vi har brygget øl i teknikfaget PLS, men det kiksede lidt, så jeg ville gerne give det et forsøg til. Jeg synes, det har været sjovt at lave min egen opskrift, så jeg ved, hvad der virker.
Når man tager i betragtning, at vi ikke havde en færdig opskrift, men at vi har lavet den selv, så synes jeg, at resultatet er en succes. Det er et typisk HTX-projekt, hvor vi lærer teorien gennem praktisk arbejde i fx et laboratorie.
Vores øl, som er en English Brown Ale, smager ret godt, men der er godt nok mange ting, der spiller ind, når man skal lave en god øl.
Første del af gæringen foregik i en ballon. Senere kom vi øllet på flaske, hvor vi tilsatte sukkervand. Det var med til at gøre alkoholprocenten højere og give øllen brus.
Magnus, HTX-elev
Gennem MakerSpace har jeg fået et større kendskab til videnskaben om at brygge øl – fx hvordan forskellig mængde humle og malt bidrager til smagen.
Det har været godt at være med i MakerSpace, fordi vi har lært noget, samtidig med at vi har haft det sjovt. De gange, vi skulle være ekstralænge på skolen, bestilte vi pizza og hyggede os.
På holdet har der både været 1. g´ere og 3. g´ere med, og på den måde har MakerSpace været med til at skabe god kommunikation på tværs af årgangene. I pauserne har vi også hjulpet hinanden med lektier.
MakerSpace er med til at forstærke fællesskab på HTX.
Magnus, HTX-elev