22. december 2020
Learnmark Horsens udnævnt til Verdensmålsskole
I efteråret 2020 er Learnmark Horsens blevet en af de nu i alt 58 skoler i Danmark, som er UNESCO Verdensmålsskole. I undervisningen skal skolens elever fremover have større fokus på globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling, som er to helt centrale områder i FN´s 17 Verdensmål.
Julestjerner flettet af gamle notater fra undervisningen, en snemand lavet af en brugt flamingokasse og guirlander lavet af avispapir har i december været julepynt i klasselokalerne på Learnmark Gymnasium HHX og HTX. Adgangsbilletten til den traditionsrige julepyntskonkurrence var nemlig i år julepynt af genbrugsmaterialer, og selv om der var materialebegrænsninger, var der ikke grænser for fantasien.
Julepynten er blot en af mange små og store aktiviteter, som alle uddannelser på Learnmark Horsens fremover afvikler for at sætte fokus på, at skolen i efteråret 2020 er udnævnt til UNESCO Verdensmålsskole.
Valg har konsekvenser
Direktør Niels Yde er stolt af, at skolen nu er en del af et verdensomspændende skolenetværk, hvor den daglige undervisning og de beslutninger, skolen træffer, tager afsæt i bæredygtighed og globalt medborgerskab.
Vi ønsker, at vores elever skal kunne reflektere over deres valg og være bevidste om, at deres valg har konsekvenser. Gennem undervisningen ønsker vi at give eleverne et kompas, hvor pilen peger i retning af bæredygtighed, og vi forventer, at de har holdninger til fremtiden – at de tager ansvar og viser handling.
Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens
Learnmark Horsens havde i efteråret planlagt en dag, hvor alle skolens elever på tværs af uddannelser skulle arbejde med bæredygtighed for at markere, at skolen er udnævnt som Verdensmålsskole. Dagen blev desværre aflyst på grund af den aktuelle corona-udvikling, og uddannelserne vil i løbet af skoleåret hver især kickstarte arbejdet omkring bæredygtig udvikling.
Unge som forandringsagenter
Vi danner og talentudvikler til fremtidens erhvervsliv er skolens vision, og i fremtidens erhvervsliv vil kompetencer inden for bæredygtig udvikling især være efterspurgte.
De unge kan være dygtige forandringsagenter i den grønne omstilling, og de kan bringe ny viden og nye kompetencer ud i virksomheder og på uddannelsesinstitutioner. Jeg ser frem til, at vi i 2021 for alvor kommer i gang med arbejdet, så Learnmark Horsens får en endnu stærkere og mere grøn profil på alle vores uddannelser.
Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens
Her kan skolens Videnscenter for håndværk – bæredygtighed, klimarenovering og byggeri også være en central medspiller i både udvikling af undervisningsmateriale og viden om bæredygtighed.