26. juni 2024

Kongeord til 174 dimittender på Learnmark 10

Kong Frederiks kongeord om at være forbundne og forpligtet var afsættet i dimissionstalen til 174 elever, som den 26. juni 2024 dimitterede fra Learnmark 10.

Stemningen var både højtidelig og let, da omkring 500 gæster deltog i årets dimission for 174 Learnmark 10-elever. De sad tæt i skolens multisal, hvor dimittenderne blev hyldet for både deres faglige og personlige udvikling i løbet af det forgange skoleår.

Skolens direktør, Niels Yde, holdt årets dimissionstale, hvor han tog udgangspunkt i Kong Frederik den 10.’s kongeord: Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark.

Her opfordrede han dimittenderne til at lade sig inspirere af kongeordet, på samme måde som Kongen og Dronningen lader sig inspirere af det i dagligdagen. Derefter udfoldede han, hvad der ligger i ordene forbundne og forpligtet.

Niels Yde på talerstolen
Forbundne er udtryk for, at vi som mennesker, som folk, holder sammen og har brug for hinanden. Vi har behov for at høre til og være knyttet til andre. Vi har brug for fællesskaber. Vær opmærksom på de mange fællesskaber I indgår i. Brug den positive og anerkendende dialog til at styrke og udvikle fællesskaberne. Det er gennem dialogen, vi styrker tilliden og styrker, at vi stoler på og regner med hinanden.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens 

Forpligtet er en naturlig forlængelse af forbundethed. Her talte direktøren om, at vi som mennesker ikke er ensomme skibe, der sejler rundt på det store hav. På havet er der mange andre skibe, som vi skal passe på og tage hensyn til.

Niels Yde på talerstolen
Vi er forpligtet over for hinanden. Det betyder, at vi skal tage ansvar for den relation og det fællesskab, vi har med hinanden. Vi har et moralsk og menneskeligt ansvar for hinanden.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Fokus på fællesskab

Netop forbundetheden og det at være forpligtet over for andre har været centralt hele skoleåret. Her har fokus været på fællesskab, oplevelser og dannelse – både gennem arrangementer på tværs af klasserne, gennem de mange valgfag, som eleverne har haft, og undervisningen i fx dansk, matematik og engelsk.

Niels Yde på talerstolen
Vi tror på værdien af fællesskaber – at være i nogle velfungerende klassefællesskaber med gode kammerater, hvor den enkelte kan føle sig tryg og trives. Det er simpelthen her, man lærer mest.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens 

Du er noget særligt-priser

Til dimissionen fik en elev i hver klasse overrakt ”Du er noget særligt-prisen”, som går til en elev, der har gjort sig særligt positivt bemærket. Inden prisen blev uddelt fortalte Carsten Jakobsen, uddannelseschef på Learnmark 10, om baggrunden for prisen.

Carsten Jakobsen på talerstolen
Denne pris handler ikke nødvendigvis om at klare sig bedst og få høje karakterer, men om det allervigtigste: Den handler om at være menneske – at kunne indgå i et fællesskab, at bidrage til fællesskabet, at kunne samarbejde, at være en god kammerat, og ikke mindst handler det om at være i konstant udvikling, derfra hvor man er.

Carsten Jakobsen, uddannelseschef på Learnmark 10

Prismodtagere

Freja Husballe

Marikka Balsby Friis

Ida Kia Sørensen

Emil Arthur Jakobsen

Elias Bersang Bach

Kirstine Trøster Sørensen

Se flere billeder på Learnmark 10's

Facebookside og Instagramprofil