2. maj 2024

Rejsebrev fra legatmodtager Andreas i Singapore

Andreas Ladefoged Møller Andersen, som blev student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2017, modtog i foråret 2023 Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat på 30.000 kr.

Det var et godt bidrag til hans studieophold på National University of Singapore, hvor han i foråret 2024 studerer. Han forventer at aflevere sit speciale i International Business på CBS i København efter sommerferien.


Skrevet af Andreas Ladefoged Møller Andersen, legatmodtager og HHX-student


 

De første tre måneder i Singapore er nu vel overstået, og jeg er blevet en masse oplevelser rigere.

Semesteret tog sin start i begyndelsen af januar, hvor jeg sammen med mine internationale medstuderende fik lejlighed til at udforske både Singapore og universitetets imponerende campus.

Det har været et privilegie at få lov at opleve et semester på et af de bedste universiteter i Asien og virkelig fascinerende at få lov til at bo her og se og få indsigt i den rivende udvikling, Singapore har været igennem, siden det blev uafhængigt i 1965.

Min tid i Singapore har været fyldt af en masse positive indtryk. Mine første indtryk, da jeg kom til Singapore, var først og fremmest varmen og den høje luftfugtighed, der stod i skarp kontrast til de lave temperaturer, der ramte Danmark da jeg tog afsted.

Byens kultureller diversitet er også noget, der har gjort et stærkt indtryk på mig. Et tydeligt eksempel på dette er de mange Hawker-centre, der at finde over hele Singapore, med madboder, der tilbyder et bredt udvalgt af forskellige retter fra hele Asien.

Et andet eksempel er de mange kirker, moskeer og templer, der er tilgængelige for alle. Singapore er en utrolig moderne og ren by, hvor jeg føler mig meget sikker. En af årsagerne til dette skyldes, at Singapore også er betegnet som “the fine city”. Det skyldes de mange regler, der skal følges, og de høje bøder, der kan følge med overtrædelser! Det kan være lidt skræmmende i starten, men mange ting kan man hurtigt finde ud af ved at læse skilte og forhøre sig hos de lokale.

Andreas sammen med andre universitetsstuderende

Om universitetet

På National University of Singapore (NUS) byder campus på fremragende faciliteter for de
studerende - restauranter, pools, tennisbaner, eget museum er alt inden for gåafstand eller tilgængelig med de busser, der gratis transporterer studerende rundt på campus.

Jeg har desværre ikke fået brugt faciliteterne meget, da universitetet ikke tilbyder bolig til kandidatstuderende.

Universitetet er placeret et godt stykke fra bymidten, og eftersom jeg kun har undervisning mandag og tirsdag, besluttede jeg mig for at bosætte mig i bymidten, i hjertet af det finansielle distrikt.

Selvom jeg kun har undervisning mandag og tirsdag, har der stadig været en stor arbejdsmængde. På NUS har jeg tre fag; Asien Business Environments, Global Leadership og Service Marketing samt et projekt med Cartier.

Andreas foran Cartier

Fag og forretningsudvikling med Cartier

Faget Asian Business Environments har givet mig indsigt i de forskellige økonomier i Sydøst-asien og har lært mig meget, da min undervisning mest har haft fokus på Kina. Faget har haft fokus på en bred vifte af lande blandt andet Thailand, Indien og Indonesien og givet mig en bedre forståelse af, hvordan udviklingen i de forskellige landes institutioner eller mangel heraf har haft indflydelse på deres økonomiske udvikling.

I Service Marketing har vi haft fokus på, hvordan man prissætter og promoverer en service, og hvad der skal til for at levere den bedst mulige service til sine kunder. En af opgaverne, vi havde, var at vi skulle tage en serviceudbyder med nogle problemstillinger i deres tilbudte service og komme med initiativer, der kunne bruges til at gøre den endnu bedre.

I Global Leadership har vi fokus på, hvordan man bliver en bedre leder i organisationer og kan opnå succes på tværs af lokationer og kulturer. Projektet har et meget teoretisk fokus, men det har også givet praktisk læring. En af vores opgaver var, at vi skulle interviewe en leder i en global virksomhed for bedre at forstå, hvordan de ser deres rolle som leder, og hvordan de er den bedst mulige leder for deres medarbejdere.

Udover fagene på NUS har jeg også arbejdet på et forretningsprojekt med Cartier. Projektet har haft fokus på, hvordan Cartier kan blive bedre til at promovere virksomheden som et godt sted at arbejde i. Det har været et udfordrende projekt med en stejl læringskurve, men det har samtidig lært mig en masse om employer branding, og hvordan virksomheder bedre kan tiltrække unge talenter.

Andreas efter 88,88 km løb

Lærer mange nye mennesker at kende

Mit udvekslingsophold har også været en fantastisk mulighed for at lære nye mennesker at kende både på og udenfor studiet. Jeg har blandt andet været del af en løbeklub, der mødtes hver torsdag og lørdag for at træne frem mod et halvmaraton senere på året.

Sammen med nogle af dem tog jeg også udfordringen op og løb et 88,88 km løb rundt i Singapore. Det har givet mig mulighed for at møde en masse lokale fra Singapore, få en masse gode venner og styrke min forståelse af livet i Singapore og dets kultur.

Med Singapores placering i hjertet af Sydøstasien giver det rig mulighed for at rejse rundt og udforske regionen. Vi arrangerede blandt andet en tur til Bali med en gruppe venner fra udvekslingsprogrammet.

Her tilbragte vi en forlænget weekend, som ikke kun var en pause fra studierne, men også en mulighed og for at lære hinanden bedre at kende og skabte minder, som vi kan huske tilbage på.

Andreas sammen med andre studerende

International klasse er højdepunktet

At være en del af en international klasse i Singpore har været et af højdepunkterne for mig. Klassens sammensætning spænder over studerende fra forskellige dele af verden, hvilket har tilført en dynamik og forskellige perspektiver til vores debatter i undervisning og under vores gruppearbejde. Det har lært mig værdien af at kunne respektere og prøve at forstå forskellige synspunkter.

Til sidst vil jeg gerne udtrykke min dybeste taknemmelighed over for Grethe og Henning Skov Jensen. Deres støtte har gjort dette berigende udvekslingsophold muligt, og jeg er dybt taknemmelig for de erfaringer og det globale perspektiv, jeg nu kan bringe med mig i fremtiden.