28. juni 2024

Tale til dimittenderne på Learnmark Business EUD & EUX

”Vi kan ikke det hele, så vælg til og fra i dit liv”

Kirsten Lolk Haarup, der er sektionschef Customer & People i Bilka Horsens, holdt fredag den 28. juni 2024 dimissionstale på Learnmark Business EUD & EUX. Her fejrede familie, venner, lærere og ledelse i alt 82 dimittender.

Dimission Business Juni 2024 (6)
Dit liv, dine mål til din tid. Stop op og mærk efter – hvorfor gør jeg det, jeg gør? Ta’ ansvar for dig selv. Vi kan ikke det hele, så vælg til og fra i dit liv. Prioriter det, der gør dig glad. Gør noget ved det, du kan gøre noget ved. Skriv ned, når du opnår dine delmål og mål i livet. Så minder du dig selv om alt det, du kan. Vi er gode til at fokusere på alt det, vi ikke kan. Og vi kan faktisk rigtig mange ting, når vi får det skrevet ned.

Kirsten Lolk Haarup, der er sektionschef Customer & People i Bilka Horsens

Sådan sagde Kirsten Lolk Haarup, der er sektionschef Customer & People i Bilka Horsens, i sin tale til de  28 EUX-studenter, 35 EUD-dimittender og 19 kontorelever, der har bestået deres fagprøve, da Learnmark Business EUX & EUX fredag den 28. juni 2024 holdt dimission.

Her var multisalen fyldt med stolte og glade familiemedlemmer, venner og medarbejdere fra Learnmark Business EUD & EUX, som alle ønskede at fejre dimittendernes flotte resultater og veloverståede eksamener.

Find din rette hylde

De fleste af EUX-studenterne og EUD-dimittenderne fortsætter i en læreplads inden for enten detail, handel eller kontor, mens kontoreleverne har skrevet fagprøve og om få måneder kan kalde sig kontorassistenter. Og netop det vigtige i at finde den vej, der passer til den enkelte, sagde Kirsten Lolk Haarup noget om i tale.

Dimission Business Juni 2024 (6)
Find din rette hylde. Det er ikke sikkert, det er første gang, det sker. Men lær noget af den hylde, der ikke var den rette. Både det negative og det positive. Karakterer fortæller ikke noget om dig. Hvem du er, dine værdier, eller hvad der er vigtigt for dig, eller hvad du har af drømme her i livet.

Kirsten Lolk Haarup, der er sektionschef Customer & People i Bilka Horsens

Flere af dimittenderne er voksne, som fx har taget en anden uddannelse eller haft forskellige jobs, inden de fandt deres rette hylde inden for detail, handel eller kontor. Og de, der ikke fortsætter direkte i en læreplads efter sommerferien, vil i deres sabbatår finde ud af, hvad der måske er deres rette hylde.

Elevtale om mod

Tre EUX-studenter holdt sammen årets elevtale. Det var Dicte Linddahl Pedersen, Marie Nedergaard og Josefine Veng. Deres tale handlede om mod, og de tog afsæt i Martin Luther Kings ord om, at mod er at tage det første skridt, selv om man ikke kan se hele trappen. Her gav de eksempler fra deres uddannelse.

Dimission Business Juni 2024 Some (8)
Det har krævet mod at starte i en ny klasse, hvor man ikke rigtig kender nogen. Det har krævet mod at sende ansøgninger om læreplads til virksomheder, og det kræver også mod at holde årets elevtale til dimissionen.

Legater 

Traditionen tro uddelte skolen også legater til elever, der både fagligt og socialt har gjort en ekstraordinær indsats. I år blev legaterne givet til:

  • Fanebærerpris fra HK Sydjylland på 4000 kr.

    Johanne Holm Hjortshøj, EUX-student.

    Legatet blev overrakt af Dan Kirkel, formand for HK Privat Sydjylland.

  • Løvbjerg Fondens legat på 5.000 kr.

    Nicoline Dahlgren Bruun, EUX-dimittend.

    Legatet blev overrakt af Christian Hove, købmand i Løvbjerg.

Learnmark-legater på 500 kr.

  • Magnus Møller Pedersen
  • Ida Kaas Nielsen
  • William Weber Sejersen

Learnmark-legat på 1.000 kr.

  • Freja Kruse Kristiansen