4. september 2024

Eleverne er begejstrede for nyt maleri om 4. maj-budskabet

Kunstner Ahmad Qasimi, elever og medarbejdere deltog i indvielsen af skolens nye maleri, hvor motivet er en nyfortolkning af 4. maj-budskabet.

Maleriet hænger centralt i de nye lokaler på Stadionsvej, og motivet har en tæt sammenhæng med, at skolen har fået en generøs donation fra det nu nedlagte 4. maj Kollegie. En del af donationen bliver brugt til udsmykning af den nye 650-fløj.

Kunstner Ahmad Qasimi sagde i sin tale, at han har været glad for samarbejdet med eleverne, der har givet input til maleriets indhold. Derudover gav han udtryk for, at maleriet ikke er en færdigfortalt historie, men starten på en samtale, hvor alle inviteres til at deltage.

Direktør Niels Ydes tale handlede blandt andet om sammenhængen mellem historien og nutiden.

1 Indvielse Af Maleri På 650 Fløj 040924 (92)
2. verdenskrig, besættelsen af Danmark og befrielsen er helt centrale i den danske historie - og i verdenshistorien. Selvom befrielsen er 80 år siden, har det aldrig været vigtigere at diskutere frihed og befrielse, og at diskutere demokrati overfor det totalitære. Jeg håber, at maleriet får jer til at engagere jer i meningsfulde diskussioner – både i undervisningen, og når I kommer forbi billedet. Lad os sammen fejre denne indvielse og den betydning, som 4. maj-budskabet har for os alle.

Niels Yde, direktør Learnmark Horsens

Rektor Sune Agger fortalte om stoltheden ved at have skolens helt eget maleri:

Indvielse Af Maleri På 650 Fløj 040924 (107)
Det er ikke bare et flot maleri. Det er også vores eget maleri, fordi centrale elementer i billedet er blevet til på baggrund af elevernes input. Ahmad Qasimi besøgte os i foråret, hvor han var i dialog med eleverne. Det har været spændende at være en del af processen sammen med en kunstner, der ville være i dialog med eleverne om, hvordan de fortolker 4. maj-budskabet.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Eleverne siger

Indvielse Af Maleri På 650 Fløj 040924 (72)
Det er en god ide, maleriet hænger her i de nye lokaler, og så er den en rigtig god idé, at elever har været med til at bestemme, hvad der skal være på billedet. Det er en god måde at gøre billedet til en del af skolen på.

Clara, elev på Learnmark 10

Indvielse Af Maleri På 650 Fløj 040924 (88)
Det er storslået og overvældende. Det har en lige så stor effekt, som det er stort. Da jeg først så det, skulle jeg lige se, om Dannebrog er smidt på bålet. Det er det ikke. Man behøver ikke vide, at det handler om 4. maj, det kan man let se. Det er en begivenhed, man skal huske på og lære noget af.

Jarl, EUX Tømrer

Indvielse Af Maleri På 650 Fløj 040924 (27)
Jeg kan godt lide maleriet. Det er flot og meget symbolsk. Det er spændende at dykke ned i alle de detaljer, der er i maleriet, og jeg kan godt lide, at det er et historisk motiv i de nye lokaler.

Caroline, elev på Learnmark 10