5. september 2024

Målfoto afgjorde årets kapsejlads

Fredag den 30. august 2024 var det regnskabets time for 2. g-eleverne på Learnmark Gymnasium HTX. Den årlige kapsejlads i hjemmebyggede både blev afholdt på Horsens Fjord, alle hold kæmpede for at vinde både æren og pokalen – og der var spænding til det allersidste.

Byg en båd ud af en krydsfinerplade, 60 strips, to tuber silikonefugemasse og et 2 m langt bræt til udformning af pagaj.

Det var opgaven, som 2. g-eleverne på Learnmark Gymnasium HTX fik i faget teknologi, da de kom tilbage efter sommerferien. De har tegnet, afprøvet prototyper, bygget og malet bådene, og fredag den 30. august 2024 skulle det vise sig, om deres beregninger om opdrift var rigtige, om bådenes form var stabil på vandet, og om den kunne holde vand på den 100 meter lange bane på Horsens Fjord.

Sank kort før målstregen

Det var 12. gang Learnmark Gymnasium HTX afholdt kapsejlads, og det gik som det plejede. De fleste både kunne sejle, nogle sank på vej til start, og andre måtte give op undervejs. I år blev finaleheatet dog særligt spændende. Kort før målstregen sank den båd, som havde ført suverænt ind til få meter fra målstregen. Her var der kommet så meget vand i båden, at kaptajnen iført rødt Teletubbies-kostume sad i vand til navlen. Lige rundt om båden stod hold-matroserne klar til at løfte kaptajnen ud af båden, tømme den for vand og løfte kaptajnen ned i båden igen.

Den røde Teletubbies-kaptajn padlede igen alt, hvad han kunne, men blev slået med få centimeter ved målstregen.

Det var som altid en hyggelig dag med heppekor på strandbredden, 1. g-elever der lurede tricks af til det bliver deres tur næste år, og forældre, der spændt fulgte med fra sidelinjen.