12. september 2024

Nyt sports- og sundhedslaboratorium gør naturvidenskab håndgribeligt

Med stor økonomisk hjælp fra lokale fonde kan eleverne på Learnmark Gymnasium HTX nu bruge professionelt videnskabeligt idrætsudstyr i undervisningen. Det nye sports- og sundhedslaboratorium bliver indviet den 17. september 2024, hvor gymnasieeleverne viser gæsterne, hvordan det nye udstyr understøtter undervisningen i fx idræt, bioteknologi og fysik.

Hvad sker der i kroppen, når man får pulsen op? Hvordan optimerer man sit hop? Og hvordan er forholdet mellem muskler, fedt og væske i kroppen?

Det er nogle af de spørgsmål, som eleverne på Learnmark Gymnasium HTX nemmere kan få svar på ved hjælp af avanceret teknologi i skolens nye sports- og sundhedslaboratorium. Det styrker ifølge rektor Sune Agger den naturvidenskabelige undervisning markant.

Sune Agger
Vores nye sports- og sundhedslab er et slaraffenland for vores elever. Her kan de omsætte svære teorier til praksis, så de oplever, at naturvidenskab ikke er abstrakt, men noget håndgribeligt og sjovt. Og netop den måde at arbejde på er typisk for HTX. Her arbejder eleverne undersøgende, problemløsende og praktisk med deres opgaver.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Elever i sports- og sundhedslab


Flere får glæde af sundheds- og sportslaboratoriet

Det er ikke kun gymnasieleverne med studieretningsfagene idræt og bioteknologi, der får glæde af det videnskabelige udstyr. Det kan også bruges i fx fysik- og biologitimerne. Derudover håber rektoren, at elever i talentidrætsklasserne på Langmarkskolen, sportscollegeelever og efterskoleelever i lokalområdet kan gøre brug af sports- og sundhedslaboratoriet.

Sune Agger
Vi vil gerne invitere unge idrætsudøvere ind i vores sports- og sundhedslaboratorium. Vi har nu fået udstyr hjem, som ligger på allerøverste hylde. Det er vi superstolte af, og det skal vores elever have lov til at eksperimentere med. Men vi vil også gerne åbne dørene for, at flere i lokalområdet får glæde af alt vores nye udstyr.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Elev i sports- og sundhedslab


Stor økonomisk støtte fra lokale

Insero Horsens og lokale fonde har støttet det nye sports- og sundhedslaboratorium med i alt 375.000 kr. – heraf Insero Horsens med 250.000 kr.

For Insero er det vigtigt at kunne bidrage til at styrke den naturvidenskabelige undervisning på Learnmark Gymnasium HTX og inspirere flere unge til at vælge en naturvidenskabelig uddannelse. Med det nye sports- og sundhedslaboratorium får eleverne adgang til avanceret udstyr, der giver mulighed for at kombinere teori og praksis på en helt ny måde. Vi håber, at det praksisnære undervisningsmiljø kan spille en central rolle i, at flere unge opdager glæden ved naturvidenskab og får lyst til at udforske de mange karrieremuligheder, naturfagene åbner op for.

Erik Borum, administrerende direktør hos Insero

Tak til sponsorer og fonde

Insero Horsens: 250.000 kr.

Familien Hede Nielsen Fonden: 50.000 kr.

Engell Friis Fonden: 50.000 kr.

Familien Hansens Fond: 25.000 kr.

 

Derudover har Learnmark Gymnasium HTX bidraget med 375.000 kr., som udover indkøb af udstyr også går til efteruddannelse af underviserne.

Hør elever og lærere fortælle om de nye muligheder