Grøn omstillling – en nøglebrik til social inklusion
Projektet kobler grøn omstilling og social inklusion og skal bidrage til, at flere udsatte ledige bliver kvalificeret til at løse konkrete grønne opgaver i virksomhederne.
I løbet af projektet udvikles og implementeres praksisnære og enkle værktøjer og metoder, der skal hjælpe de deltagende virksomheder med at:
- identificere og få overblik over opgaver og arbejdsgange relateret til den grønne omstilling. Der udvikles blandt andet et mapping-værktøj til at identificere grønne opgaver, som kan løses af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet.
- rekruttere, onboarde og fastholde ledige borgere til grønne jobfunktioner. Gennem individuelt tilpassede inklusionsforløb bliver den ledige/nye medarbejder i stand til at løse konkrete grønne opgaver i virksomheden. Der arbejdes med at skabe progression og fastholde medarbejderen – også på længere sigt, bl.a. via løbende opkvalificering efter behov og støtte til, at virksomhedens ledelse og nøglemedarbejdere kan løfte inklusionsopgaven.
Et afgørende element i projektet er netop et tæt samarbejde mellem Cabi, virksomheder, erhvervsorganisationer, erhvervsskoler og en række kommuner.
Med i projektet er Erhvervsråd Herning-Ikast-Brande, Ikast-Brande Kommune, Herning Kommune, Herningsholm Erhvervsskole, Esbjerg Kommune, GreenSkills Esbjerg, Learnmark Horsens, Hedensted Erhverv, Hedensted Kommune, Holstebro Kommune, UC Holstebro, Holstebro Erhvervsforum og Erhvervshus Midtjylland. Derudover forventes det, at op mod 300 virksomheder deltager og at ca. lige så mange udsatte ledige kommer i arbejde.
”Grøn omstilling – en nøglebrik til social inklusion” er støttet med 17,6 mio. kr. af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen og løber fra 2023 til primo 2025.