5. maj 2024

Rejselegater for 140.000 kr. sender studerende fra Horsens ud i verden

For 11. gang har Learnmark Gymnasium HHX & HTX uddelt Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat. Årets modtagere har hver fået 35.000 kr. i tilskud til deres studieophold på et universitet i udlandet.

Taiwan, Singapore, USA og Italien. Hertil rejser i efteråret fire studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX for at studere et halvt år på universitetet. De har i tilskud til deres studieophold i udlandet hver især modtaget 35.000 kr. fra Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat.

Legatet bliver uddelt en gang om året til HHX- og HTX-studenter fra Horsens, som har en konkret plan for et professionsrettet studieophold i udlandet. Derudover skal de kunne dokumentere gode resultater under uddannelsen og have medvirket til at skabe et godt lærings- og skolemiljø – både i gymnasiet og på studiet.

Fredag den 3. maj 2024 blev 1 meter lange checks som symbol på legatet overrakt til modtagerne. Det var en hyggelig eftermiddag, hvor også legatmodtagernes familier og repræsentanter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX deltog.

Legatmodtagere

 

Line Lohmann Rasmussen
Studieophold: Bocconi University i Milano, Italien

 

Frederik Lie Knudsen
Studieophold: National University of Singapore, Singapore

 

Waldemar Foged Bach Byskov
Studieophold: Boston University i Boston, USA

 

Mia Vinther Nymark
Studieophold: National Sun Yat-sen University i Kaohsiung, Taiwan

Studieophold i udlandet udløser en dobbelt gevinst

Legatudvalget består af blandt andre legatgiver Henning Skov Jensen, direktør Niels Yde og rektor Sune Agger. Sune Agger har selv været på highschool i USA og studeret på University College London i England i forbindelse med sine studier på Aarhus Universitet.

Sune Agger
Det fantastiske ved studieophold i udlandet er, at man opnår en dobbelt gevinst. Man lærer for det første en anden kultur at kende på en helt anden måde, end man kan ved at besøge landet som turist. Man lærer, at man kan tænke uddannelse og anskue verden anderledes, og man kan finde andre løsninger, som nogle gange er bedre end dem, vi har fundet på i Danmark. Og så lærer man for det andet den kultur, man kommer fra, meget bedre at kende. Jeg har aldrig været så bevidst om, hvad det vil sige at være dansk og komme fra Danmark, som når jeg har rejst i udlandet. Begge dele er en gave, som man kan bruge resten af livet.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX 

Line med rejselegat

Line Lohmann Rasmussen

Studerer Applied Economics and Finance på CBS i København

Studieophold: Bocconi University i Milano, Italien

Student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2019

På min bachelor var jeg på udveksling i Australien, og jeg har mange positive forventninger til mit næste studieophold i Italien. Bocconi University er et virkelig godt universitet, og jeg ser frem til at blive udfordret fagligt. På universitetet kan jeg få fag som fx Private equity and venture capital, som jeg ikke kan få på CBS, og det er med til at styrke min uddannelse.

Udover et akademisk løft af min uddannelse glæder jeg mig til at bo og leve i et andet land. Her får jeg helt sikkert også mange gode relationer til andre studerende, som jeg kan få glæde af både privat og arbejdsmæssigt.

Når jeg kommer hjem fra Italien, skal jeg skrive mit speciale på kandidaten færdigt, og herefter er det min plan at skabe en karriere, hvor jeg har kontaktflade med både det strategiske og særligt det finansielle element.

Frederik med rejselegat

Frederik Lie Knudsen

Studerer HA på Aarhus Universitet

Studieophold: National University of Singapore, Singapore

Student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2021

National University of Singapore er blandt verdens bedste universiteter, og jeg forventer mig af mit studieophold i Singapore at få store indsigter, både fagligt og kulturelt. Samtidig er Singapore et finansielt centrum for hele Asien, og jeg ser frem til, at det fra august bliver min hjemby i et halvt år.

Jeg skal have fag inden for Economics og Management, og her vil jeg fokusere på finansielle analyser, dataanalyser og Corporate Finance.

Efter at have studeret og boet et halvt år i Singapore er jeg helt sikkert vokset – både fagligt og personligt. Når jeg kommer hjem til Århus, skal jeg skrive min bachelor, og jeg håber, at jeg i Singapore får inspiration til det emne, jeg skal skrive indenfor.

Waldemar med rejselegat

Waldemar Foged Bach Byskov

Studerer biokemi på Københavns Universitet

Studieophold: Boston University i Boston, USA

Student fra Learnmark Gymnasium HTX i 2020

Jeg kunne ikke rejse til udlandet i mit sabbatår på grund af Corona, og derfor vil jeg gerne kombinere mit studie med et halvt år i udlandet. Da jeg skulle vælge land og universitet, var mine krav, at det skulle være et engelsktalende land uden for Europa. Boston har altid tiltalt mig, og der er et stort og prestigefyldt universitet, så det er et godt valg for mig. Universitetet er omkring dobbelt så stort som Københavns Universitet, og jeg glæder mig til at være en del af det i det halve år, jeg skal studere biokemi der.  

På Københavns Universitet er der ikke mange fag inden for bakteriologi, og det glæder jeg mig til at have på universitet i Boston.

Når man går på universitetet, lever man på en eller anden måde i en akademisk boble, og jeg glæder mig til at komme ud af den boble i København. Jeg ved godt, at det sikkert bliver en ny boble i Boston, men det bliver spændende at opleve en anden kultur, hvor man gør tingene anderledes end her i Danmark.

Når jeg kommer hjem, skal jeg skrive bachelor. På mit studie gør man det sammen med en forskningsgruppe, som ofte består af folk fra andre kulturer. Her bliver det en klar fordel, at jeg har været et halvt år i Boston.

Mia med rejselegat

Mia Vinther Nymark

Studerer biomedicin på Odense Universitet

Studieophold: National Sun Yat-sen University i Kaohsiung, Taiwan

Student fra Learnmark Gymnasium HTX 2020

 Gennem mit studieophold i Taiwan glæder jeg mig til at få et nyt syn på mig fagområde. Særligt ser jeg frem til at få mere viden om, hvordan de ser på medicinsk udvikling, og hvor langt de er nået i forskning inden for området.

Jeg glæder mig også at opleve og bo i en anden kultur. Planen er, at jeg skal bo på et kollegieværelse på campus, og det giver også mange muligheder for at lære andre studerende at kende.  

Mit studieophold i Taiwan er i foråret 2025, og når jeg kommer tilbage til Danmark, skal jeg i gang med at skrive mit speciale inden for cancerforskning.

Udvider faglig og personlig horisont i udlandet

Siden 2013 har Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat hjulpet 33 studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX med at realisere deres udenlandske studiedrømme. Grethe og Henning Skov Jensen har rødder i Horsens, hvor Henning Skov Jensen gik på daværende Horsens Handelsskole. De har i mange år boet i USA, og efter en succesfuld erhvervskarriere over there ønskede ægteparret at inspirere unge i Horsens til også at rejse ud i verden. 

Sune Agger
Jeg er så stolt, når vi hvert år uddeler rejselegaterne til dygtige og ambitiøse studerende. De er gode repræsentanter for både Learnmark Gymnasium HHX & HTX, deres universiteter og Horsens. Samtidig er de nysgerrige og videbegærlige, og de har lyst til at udvide både deres faglige og personlige horisont i udlandet. Det er jeg glad for, at vi med rejselegaterne kan bakke op om.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Næste ansøgningsfrist er 24. februar 2025.

Læs mere om legatet på learnmark.dk/legat